De Hänel Lean-Lift®: verbinding tussen werkplaats en servicecenter

BMW Benham is de leidende leverancier in de West Midlands. De nieuwbouw van de autodealer was speciaal gericht op meer beschikbare ruimte in de showroom, waarbij ook de kwaliteit van de dienstverlening voor de klanten zou worden verbeterd. 

Twee Hänel Lean-Liften® helpen om aan de steeds groter wordende vraag naar ruimte in het servicecenter te kunnen voldoen. Een bijzonder kenmerk hierbij is de tweede werkopening aan een van de liften die de service-afdeling met de werkplaats verbindt. Zo kunnen de medewerkers hun gereedschappen in de lift opslaan en hebben zij toegang tot onderdelen.

'Het BMW-distributiecentrum in Pineham zette reeds met succes Hänel magazijnliften in. De betrouwbaarheid en efficiëntie van de Hänel oplossing aldaar bracht ons ertoe om twee Hänel Lean-Liften® voor onze vestiging aan te schaffen. Een bijkomend voordeel is de ruimtebesparende en gecontroleerde opslag van de verschillende artikelen en gereedschappen.'

Steve Mills,
Bedrijfsleider

MP 12 N-besturing

De magazijnliften worden bestuurd via de intelligente Hänel MP 12 N-besturing. Deze wordt via de centrale besturing MP 100 D beheerd. Via de MP 100 D kunnen de voor-raden van beide liften makkelijk worden bekeken. 

De communicatie tussen de MP 12 N-besturingen en het DMS van BMW vindt d. m. v. een interface via het bedrijfs-netwerk plaats. 

Orders worden zo via FTP naar de liften gestuurd en door het scannen van een speciaal ontwikkelde barcode wordt de container met de betreffende onderdelen automatisch naar de werkopening getransporteerd. 

Klaar voor de optimale opslag in autobedrijven?