De Hänel Lean-Lift® - klaar voor de autowerkplaats van de toekomst

In de werkplaats van de toekomst van de Zwabische sportwagenfabrikant zijn de magazijnoplossingen geautomatiseerd en uiterst efficiënt in de arbeidsprocessen geïntegreerd. De Hänel Lean-Lift® beschikt nu al over de meerderheid van de features die het moderne autoconcern op dit moment onder "smart furniture" verstaat.

Slimme organisatie van gereedschappen

De centrale organisatie van de talrijke gereedschappen en speciale gereedschappen is belangrijk voor het verhogen van de efficiëntie bij het uitvoeren van service en reparaties. De Hänel Lean-Lift® biedt de optimale oplossing voor een dergelijke vereiste. De monteurs kunnen per opdracht toegang tot de benodigde gereedschappen krijgen.

Aan de hand van gestandaardiseerde onderhouds- en reparatieprocessen kunnen de desbetreffende gereedschappen aan afzonderlijke arbeidsprocessen op het voertuig worden toegewezen. Nadat een dergelijke opdracht op de liftbesturing is gestart, wordt het juiste gereedschap automatisch klaargezet. In de Lean-Lift® helpt het Hänel Pick-o-Light®-systeem de medewerkers bij het snel vinden van de benodigde gereedschappen. Het opgevraagde gereedschap wordt door een gekleurde lichtdiode verlicht en kan daardoor duidelijk en zonder verwisseling worden geïdentificeerd. Zo krijgt de medewerker alle benodigde gereedschappen voor een opdracht veilig, snel en ergonomisch.

De Hänel Lean-Lift® overtuigt door zijn systeemvoordelen

Door de opslag in de hoogte kunnen in de Hänel Lean-Lift® op een minimaal plaatsingsoppervlak grote hoeveelheden zeer uiteenlopende gereedschappen veilig en beveiligd worden georganiseerd. De dure speciale gereedschappen kunnen met flexibel indelingsmateriaal en precies passende antislipmatten optimaal op de multifunctionele containers van Hänel worden georganiseerd. Een multifunctionele container kan met behulp van de neerklapbare draagrail eenvoudig uit de werkopening worden getrokken. Hierdoor kunnen ook zware onderdelen ergonomisch en veilig met een hijswerktuig in de lift worden op- en uitgeslagen.

Digitale koppeling van de werkplaatslogistiek

De digitale koppeling van de werkplaatscomponenten en processen is de pijler van de autowerkplaats van de toekomst. Uiteraard kunnen de intralogistieke oplossingen van Hänel dankzij de modernste besturings- en softwaretechnologie en dankzij hun open architectuur naadloos aan tal van gereedschapsbeheersystemen worden gekoppeld. Zo'n centraal gereedschapsbeheer versnelt de processen en zorgt op elk moment voor een compleet voorraadoverzicht.
De intralogistieke oplossingen van Hänel combineren kwaliteit, veiligheid en efficiëntie en zijn dankzij de modernste besturingstechnologie klaar voor de werkplaats van morgen.

Klaar voor de optimale opslag in autobedrijven?