Opslag en beheer van autogereedschappen voor onderhoud, reparatie en herstel

Deskundige service en snelle doorlooptijden bij de reparatie en het onderhoud zijn tegenwoordig cruciaal voor een succesvol autobedrijf. Om de efficiëntie en rendabiliteit te verhogen, bewaart autobedrijf Jung in Sinsheim alle standaard- en speciale gereedschappen in één Hänel Lean-Lift®.

Beheer volgens GVO-lijst

Door de koppeling van de Hänel liftbesturing aan de gereedschapsbeheersoftware SEPP24 kunnen speciale gereedschappen comfortabel volgens de GVO-lijst worden beheerd. 

Aan de hand van gestandaardiseerde onderhouds- en reparatieprocessen zijn de benodigde gereedschappen aan arbeidsprocessen op het voertuig toegewezen. Na het invoeren van het gereedschapsnummer op de liftbesturing wordt het juiste gereedschap automatisch klaargezet. Het gereedschapsbeheer geeft ook aan of een benodigd gereedschap al door een collega wordt gebruikt. Dit garandeert een compleet voorraadoverzicht op elk moment.

De Hänel Lean-Lift® is de perfecte oplossing voor het beheer van auto-onderdelen en gereedschappen en voor de professionele procesoptimalisatie in autobedrijven!

Centrale gereedschapsuitgifte

Tot nu toe werden de gereedschappen en reparatiekits in losse stellingen en ladekasten opgeslagen. Deze waren verspreid over de hele werkplaats.

In de Hänel Lean-Lift® direct in de werkplaats worden nu alle gereedschappen op een centrale plek bewaard. Het zoeken naar losse gereedschappen komt te vervallen. Dit levert cruciale tijdwinst op voor de medewerkers.

Op een minimale plaatsingsoppervlakte worden maar liefst 1.400 verschillende gereedschappen opgeslagen. In vergelijking met de vroegere situatie een flinke ruimtewinst.

Klaar voor de optimale opslag in autobedrijven?